HABER

ANASAYFAHABER4 Ödül Birden 3 Mart MUN Kulübü'ne

4 Ödül Birden 3 Mart MUN Kulübü'ne

4 Ödül Birden 3 Mart MUN Kulübü'ne

Model United Nations (MUN), Birleşmiş Milletlerin çalışma şekli ve yapısını taklit eden öğrenci liderliğindeki bir simülasyon etkinliğidir. MUN konferansları, öğrencilerin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Güvenlik Konseyi, İnsan Hakları Konseyi gibi Birleşmiş Milletler organlarının üyelerini canlandırdığı bir rol yapma etkinliğidir.

MUN konferansları; öğrencilerin küresel konularda bilgi sahibi olmalarına, eleştirel düşünme becerileri geliştirmelerine, tartışma, müzakere ve liderlik becerileri kazanmalarına yardımcı olur. Ayrıca kültürlerarası anlayışı arttırır, dünya sorunlarına karşı duyarlılığı arttırır ve küresel işbirliğini ve diyaloğu teşvik eder. MUN konferansları, genellikle üniversitelerde ve lise düzeyinde düzenlenmektedir.

Model United Nations (MUN) konferansları, genellikle öğrencilerin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi ve diplomatik becerileri hakkında fikir sahibi olabilecekleri ve pratik deneyim kazanabilecekleri simülasyonlar olarak düzenlenir. Bu konferanslara katılmak birçok fayda sağlar:

  1. Diplomatik becerileri geliştirme: MUN konferansları; katılımcıların konuşma, tartışma, müzakere ve ikna etme gibi diplomasi becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur. Bu beceriler uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi ve diğer benzeri kariyerlerde oldukça önemlidir.
  2. Toplumsal ve kültürel bilinçlenme: MUN konferansları; öğrencilerin farklı kültürler, ülkeler ve toplumsal konular hakkında bilgi sahibi olmalarına yardımcı olur. Bu, geniş bir dünya görüşüne sahip olmanın yanı sıra toplumsal sorunlar hakkında farkındalık ve duyarlılık geliştirmelerine de yardımcı olur.
  3. Liderlik becerileri geliştirme: MUN konferansları, öğrencilerin liderlik becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur. Bu, öğrencilerin bir grup içinde liderlik etme, karar verme ve takım çalışması yapma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur.
  4. Arkadaşlık ve ağ kurma: MUN konferansları, öğrencilerin farklı ülkelerden ve okullardan gelen öğrencilerle tanışmalarına ve arkadaşlık kurmalarına olanak tanır. Bu, kültürler arası iletişimi geliştirirken uluslararası bağlantılar kurmalarına da yardımcı olur.

9-10-11-12 Mart tarihlerinde Bursa'da özel bir eğitim kurumunda gerçekleştirilen MUN (Model Birleşmiş Milletler) Konferansı'na katılan 5 kişilik Özel 3 Mart Lisesi MUN Kulübü Delegasyonu, konferanstan 4 ödülle döndü. JCC özel komitesinde Alava-Santa Anna'yı temsil eden 10. sınıf öğrencimiz Ada Babir, OHCHR ( Office of the United Nations High Commisioner for Human Rights ) komitesinde Güney Kore delegesi; 10. Sınıf öğrencimiz Derin Akan, Finlandiya delegesi; 9. Sınıf öğrencimiz Cihan Alp Coşkun, Belçika delegesi; 11. Sınıf öğrencimiz Naz Beder ve UNODC (United Nations Office on Drugs and Crime) komitesinde Suudi Arabistan delegesi olan 9. Sınıf öğrencimiz Alize Bade Sılacı'yı katılımlarından ve başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.

Öğrencimiz Cihan Alp Coşkun komitesinden "best delegate" ödülü ile,

Öğrencimiz Naz Beder "outstanding delegate" ödülü ile,

Öğrencimiz Ada Babir "outstanding delegate" ödülü ile,

Öğrencimiz Alize Bade Sılacı "honourable mention" ile konferansı tamamlamıştır.

3 Mart Eğitim Liseleri olarak öğrencilerimizin yabancı dil gelişimlerini destekliyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.