HABER

ANASAYFAHABER19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'mız Kutlu Olsun!

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'mız Kutlu Olsun!

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'mız Kutlu Olsun!

Ulusal bağımsızlık için Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün attığı ilk adım, Bandırma Vapuru'yla Samsun'a çıkmak olmuştu. Bizler de 3 Mart Lisesi öğrencileri olarak işte bu ilk adımın 105. yıl dönümünde, bu dinamik adıma yakışır bir Gençlik Haftası düzenledik. Hafta boyunca futbol, voleybol, basketbol turnuvaları gerçekleştirirken 17 Mayıs günü edebiyat zümresinin hazırladığı tören ve ardından okul orkestramızın konseriyle Gençlik Haftası'nı tamamladık.

10 FL-A sınıfının sahneye koyduğu 19 Mayıs törenine, 9 FL-A ve 9 FL-B sınıfları marşlarla katkıda bulunurken günün anlam önemini, 11 FL-B sınıfı öğrencimiz Deniz Yıldız dile getirdi.

19 Mayıs töreninin ardından 3 Mart Lisesi Tiyatro Kulübü öğrencilerimiz, kendilerinin yazıp yönettiği skeçleri sahneye koydular. Gençlerin aileleriyle çatışmalarından üniversitesi sınavı kaygısına, estetiğin aşırısından fala bel bağlayanlara kadar geniş bir toplum yelpazesini sahneye taşıyan öğrencilerimiz, büyük alkış aldı.

Ayrıca hafta boyunca futbol, basketbol, voleybol turnuvalarına katılan öğrencilerimiz; bilim şenliğinde de fizik, kimya, biyoloji alanlarından farklı deney ve incelemeler yaptı. "Challenge Game" ile İngilizce oyunlar oynayarak hem eğlenen hem yabancı dillerini geliştiren öğrencilerimiz, Gençlik Haftası'nı 3 Mart Orkestrası'nın coşku dolu şarkılarına eşlik ederek tamamladı.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere 19 Mayıs'ı coşkuyla kutlamamızı sağlayan tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun. Harekete geçmekten korkmayan, gençlik enerjisiyle üretmeye devam eden Türk milleti, nice 19 Mayıs'lara!

Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.