HABER

ANASAYFAHABERMESLEĞİNİ UZMANINDA ÖĞREN!

MESLEĞİNİ UZMANINDA ÖĞREN!

MESLEĞİNİ UZMANINDA ÖĞREN!

"Mesleğini Uzmanın Öğren" etkinliklerimiz kapsamında bu hafta 3 meslek dalında konuklarımız vardı.

İlk olarak İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünden mezun olan Nihan ALPAY idi. 14 yıl boyunca Oyak-Renault Otomotivde Mali İşler Metot ve Organizasyon Departman Müdürlüğü ve Mühasebe Müdürlüğü yapan,  halen Karsan Otomativ de Genel Mühasebe Müdürü olan ALPAY, Endüsrti Mühendisi olmanın gerektirdiği kişisel özellikler, çalışma alanları, eğitim süreci ve içeriği, işe alımlarda dikkat edilen hususlar hakkında bilgiler verdi.

İkinci konuğumuz, Uludağ Üniversitesi Psikoloji mezunu olan, Üniversitenin 3.yılını İtalya'da Universita Di Torino da okuyan, çocuk ve ergen psikoloğu, oyun terapisti Derya DİLMEÇ IKDJAİOUNE idi. Psikoloji bölümü ile ilgili detaylı bilgiler veren, DİLMEÇ IKDJAİOUNE, öğrencilere çalıştığı vakalar üzerinden örnekler vererek, psikologların yaptığı etkin terapi yöntemlerini anlattı.

Son konuğumuz, Uludağ Üniversitesinde görev yapan, Uzman Doktor Kalp Damar Cerrahı Atıf YOLGÖSTEREN idi. Hekimlik mesleği ile ilgili detaylı bilgiler veren YOLGÖSTEREN, hekimliğin olumlu yönlerinden ve zorluklarından bahsetti. Öğrencilere her şeyin öncelikle yaptığın işi sevmek olduğunu vurguladı.

Mesleki tecrübelerini bizimle paylaşan ve öğrencilerin merak ettikleri tüm soruları yanıtlayan konuklarımıza teşekkür ederiz.

Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.