HABER

ANASAYFAHABERHarvard World Mun ve Boğaziçi Üniversitesi Mun Konferansları

Harvard World Mun ve Boğaziçi Üniversitesi Mun Konferansları

Harvard World Mun ve Boğaziçi  Üniversitesi Mun Konferansları

Harvard World Mun Konferansları 

Bu yıl Özel 3 Mart Halil Güleç öğrencilerinden Öykü Efendi'nin katıldığı World MUN organizasyonunda bizleri başarıyla temsil ederek gururlandıran öğrencimize tebriklerimizi sunarız. ECOSOC Komitesinde Almanya delegesi olarak yer alan öğrencimizin kazandığı deneyim paha biçilemez. Pandeminin belki de tek olumlu etkisi, yurtdışına çıkmadan da dünyaca geçerliliği olan bu uluslarası MUN konferanslarına sadece katılım ücreti ödeyerek katılabilmek. Krizi fırsata çevirerek evinden bu tarz konferanslara katılmak öğrencilerimiz için büyük bir şans.

 

Boğaziçi  Üniversitesi Mun Konferansı 2021

Boğaziçi MUN klübü tarafından bu yıl 3.'sü gerçekleştirilen MUN Konferansı'na 5 kişilik delegasyonuyla katılan Özel 3 Mart Halil Güleç Fen Lisesi ve Özel 3 Mart Anadolu Lisesi olarak konferanstan, öğrencimiz Pelin Soyal'ın aldığı ödül ile döndük.

11. sınıf öğrencimiz Pelin Soyal, ECOSOC komitesinde temsil ettiği Madagaskar ülkesi delegesi olarak honourable mention /onur ödülü almaya hak kazandı.

10. sınıf öğrencimiz Emre Efe Kakşa NATO komitesinde Norveç'i,10. Sınıf öğrncimiz Ömer Arda Özaytaç ECOSOC komitesinde Latviya'yı ,11. sınıf öğrencimiz Asya Yılmaz USHOUSE özel komitesinde Jason Smith'i,10. sınıf öğrencimiz Ece Önbaş ise ECOSOC komitesinde Meksika'yı temsil etti.

Akademik anlamda oldukça donanımlı başkanlar yönetiminde idare edilen komitelerden çıkan fikirler doğrultusunda oluşturulan çözüm önerilerinden seçilen en parlak fikirlerin Birleşmiş Milletler ile zaman zaman paylaşıldığı bu konferansta, öğrencilerimiz sadece lise öğrencileri ile değil aynı zamanda üniversite öğrencileri ile de aynı komitelerde bulunarak fikir alışverişi yapma şansı buldular.

Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.