HABER

ANASAYFAHABERDoğadan Eve - Evden Doğaya

Doğadan Eve - Evden Doğaya

Doğadan Eve - Evden Doğaya

Doğayı Korumak İçin Kompost Topluyoruz

3 Mart Lisesi Sosyal Yardımlaşma Kulübü olarak uzun bir süredir "Doğadan Eve - Evden Doğaya" projesini yürütüyoruz. Bu projeyle okulumuz öğrencilerine ve ailelerimize, kompost yöntemini kullanarak "doğayla uyumlu yaşama" ve "doğayı koruma" yetkinliklerini kazandırmayı amaçlıyoruz. Süreci eğlenceli hâle getirmek için 4 haftada bir öğrencilerimizin getirdiği kompost (doğal atık) malzemelerini ölçüyoruz ve sponsorlarımız aracılığıyla en çok kompost getiren sınıfı ödüllendiriyoruz.

Projemizde hem öğrencilerimizin hem de ailelerinin desteği çok önemli çünkü bu Dünya hepimizin. Gezegenimi korumak, hem kendimizi hem de gelecek nesilleri korumak demek. Bu sebeple yediden yetmişe herkesin harekete geçmesi gerektiğine inanıyoruz.

Projemizin ilk ödülünü alan sınıf, Özel Halil Güleç Fen Lisesi 11-C sınıfı oldu. Doğadan Eve-Evden Doğaya projesinin ilk ayki sponsoru Adeko'ydu. Sponsorumuz aracılığıyla ilk ödülümüzü kazanan sınıfa dağıttık. Adeko'ya sponsor olduğu için teşekkür ediyoruz.

Hangi malzemelerin kompost olabileceği, kompost toplarken dikkat edilmesi gereken noktalar, en çok kompost getiren sınıf için ayın ödülü ve proje hakkında merak ettiğiniz diğer tüm soruların cevapları için @dogadaneve_evdendogaya adresini ziyaret edebilirsiniz.

Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.