HABER

ANASAYFAHABERÇEK 26 YAŞINDA...

ÇEK 26 YAŞINDA...

ÇEK 26 YAŞINDA...

Büyük bir öngörü ile 23 kurucumuz tarafından 25 Temmuz 1995 tarihinde başlatılan,  yüreği insan sevgisiyle dolu olan gönüllülerimiz, destekçilerimiz, çalışanlarımız ve öğrencilerimiz ile birlikte sürdürdüğümüz "çağdaşlık yolculuğumuzun" 26. yılını kutlamanın büyük mutluluğunu yaşıyoruz.

26 yıllık süreçte toplumda uyandırılan güven, saygı, yapılan çalışmaların niteliği, niceliği sayesinde Çağdaş Eğitim Kooperatifi, benzersiz kocaman aydınlanma yuvasına dönüştü, Türkiye Cumhuriyetinin de saygın ve önemli kurumlarından biri oldu.

Sürdürmekte olduğumuz eğitsel ve sosyal sorumluluk projelerinde, yarıda kesilen Köy Enstitülerinin ruhu ve felsefesi çağdaş bir anlamda yeniden hayat buldu.

Cumhuriyet değerlerinin, demokrasinin, eğitimde fırsat eşitliğinin, insan onuruna saygının egemen olacağı bir Türkiye hedefiyle bir araya gelişimizde 25 yılı geride bıraktık. Bu süreçte neleri gerçekleştirdik:

Anaokulumuzu, ilkokulumuzu, ortaokulumuzu, liselerimizi, yurtlarımızı hizmete açtık.

Sosyal sorumluluk projelerimizi -"Kır Çiçekleri Okusun Diye", "ÇEK(İ)MECE", "ÇEKİRGEM", "ÇEKSANAT"- yaşama geçirdik.

Binlerce öğrencimize eğitim ve barınma bursu verdik.

Üniversitemizi açma, "Anaokulundan Üniversiteye" hedefimizi gerçekleştirme konusunda önemli bir adımı daha atarak, "Bursa Çağdaş Eğitim ve Kültür Vakfı"nı kurduk.

Daha yapacak çok işimizin, kat edecek çok yolumuzun olduğunu biliyor, gerçekçi hedeflerle projelerimizi oluşturuyoruz ve planlıyoruz.

Sizlerle birlikte, dün olduğu gibi bugün ve yarınlarda da "Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller" yetiştirmek amacıyla aydınlığa doğru olan yürüyüşümüzü kararlılıkla sürdüreceğiz.

Kuruluşumuzun 26. yılında, kurucularımızdan, yönetim, denetim, yürütme ve çalışma kurullarında görev alanlara, ortaklarımızdan, çalışanlarımıza, imece kültürümüze katkı sunan kurumlardan, kuruluşlardan bağışçılarımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz.

 

Buğra KÜÇÜKKAYALAR
Çağdaş Eğitim Kooperatifi
Yönetim Kurulu Başkanı

Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.